Kwaliteit, productiviteit en productveiligheid
Organisaties willen zichzelf meer onderscheiden door klantgericht te werken. Daarnaast wordt de van toepassing zijnde regelgeving steeds uitgebreider. Om naleving van wet- & regelgeving en uw eigen doelstellingen te realiseren is het belangrijk dat uw basisprocessen in de organisatie zijn geborgd. De inrichting van kwaliteitsmanagement zorgt voor duidelijkheid in uw interne organisatie en garandeert een logische structuur voor het beheer van uw organisatie.

Wat levert kwaliteitsmanagement op, De belangrijkste voordelen op een rij:
  • Minder kosten en meer rendement: Kwaliteitsmanagement zorgt voor minder kwaliteitskosten (beoordelings- en faalkosten), standaardisatie en meer productiviteit. Productieprocessen worden effectiever en interne kosten worden verlaagd.
  • Betere procescontrole: Een kwaliteitsmanagementsysteem helpt uw bedrijf om op een consistente wijze producten te kunnen leveren die voldoen aan eisen van klanten en wet -en regelgeving.
  • Hogere klanttevredenheid: Met een kwaliteitsmanagement systeem bent u beter in staat afstemming te organiseren met de verwachtingen en behoeften van uw klanten en andere belanghebbenden.
  • Een effectieve bedrijfscultuur: De inrichting van een kwaliteitsmanagementsysteem is nauw verbonden met de interne bedrijfscultuur. Naast een kritische blik op uw processen bepaalt de effectiviteit van de bedrijfscultuur het realiseren van de kwaliteitsdoelen. Het inrichten van een kwaliteitsmanagementsysteem zorgt dus ook voor een effectieve bedrijfscultuur.
  • Een objectieve externe toetsing: In het kader van aanbestedingen en andere selectieprocedures tijdens offertetrajecten is een certificaat vaak een basisvoorwaarde om te kunnen deelnemen.
  • Een gestroomlijnd project: Binnen overheidsopdrachten is een goede structuur, risicomanagement en transparantie over contractvoorwaarden ( objectieve externe toetsing) noodzakelijk als onderdeel van het werken volgens System Engineering (SE). StenVi Advies ondersteunt organisaties ook projectmatig met risicomanagement, operational audits (voor uw organisatie als ook richting leveranciers) en begeleiding en ontwikkeling van project- & werkplannen.
Afhankelijk van uw wensen kunnen wij uw organisatie begeleiden met behulp van verschillende management- en/of deelsystemen, zoals de ISO 9001, HACCP, BRC, FSSC 22000, LEAN, EFQM/ INK, six sigma, TPM en SMED. StenVi Advies adviseert u graag over de nieuwe ontwikkelingen van de HLS (High Level Structure) structuur in de managementmanagementsystemen vanaf de ISO 9001:2015 en de voordelen die deze nieuwe structuur heeft voor uw organisatie, kan uw organisatie faciliteren bij de interne audits en opereert ook als onafhankelijk functionaris Aannemer (OFA auditor) in aanbestedingstrajecten. Eigen medewerkers van StenVi Advies zijn IRCA gecertificeerd voor de ISO 9001:2015.
Terug naar Diensten