Arbeidsomstandigheden en veilige werkomgeving
Jaarlijks overlijden in Nederland 120 mensen aan de gevolgen van bedrijfsongevallen, raken 3500 mensen zwaargewond en zijn er 120.000 gewonden te betreuren. Ernstige ongevallen leiden veelal tot ernstige continuďteitsrisico’s voor uw organisatie, naast het persoonlijk drama voor het slachtoffer, wat men uiteraard had willen voorkomen.

Heeft u uw arbeidsbeleid en uw werkomgeving veilig ingericht?
StenVi Advies adviseert en begeleidt organisaties met de inrichting en verbetering van hun arbobeleid. Binnen uw organisatie of uw project worden de arbeidsomstandigheden en het veiligheidsbeleid zodanig ingericht dat u uw gezondheid- en veiligheidsrisico’s consistent kunt beheersen, voldoet aan de geldende wet- en regelgeving (zoals bijvoorbeeld de verplichte arbo RI&E), medewerkers opgeleid zijn en veiligheidsbewustzijn een automatisme wordt in uw bedrijfscultuur.

Steeds vaker wordt het aantoonbaar veilig werken ook vereist in aanbestedingstrajecten. Integrale veiligheid en systematische risicobeheersing zijn steeds vaker vereist in contracten. Onafhankelijke certificering volgens de nieuwe VCA 6.0/2017, de ISO 45001 en de Veiligheidsprestatieladder normen geven uw organisatie de mogelijkheid uw stakeholders te voorzien van een onafhankelijke toetsing.

StenVi Advies kan u begeleiden tijdens deze implementatie trajecten en uw medewerkers trainen. Medewerkers van StenVi Advies beschikken over de noodzakelijke veiligheidsopleiding (MVK/ HVK veiligheidskundigen) en -ervaring om uw organisatie te mogen begeleiden en uw organisatie bijvoorbeeld te adviseren over machineveiligheid en na ongevallen. De basis is de risico inventarisatie en het voldoen aan wet- & regelgeving (compliance). We maken daarbij, als partner van RDMG, onder andere gebruik van Pharius, het nieuwe platform voor beheersing van wet- & regelgeving. Ook beschikken wij over de middelen voor inventarisatie van uw werkomgeving bij bijvoorbeeld gasdetectie en inrichting van de regelgeving rondom besloten ruimten.

StenVi Advies wordt daarnaast ook regelmatig benaderd voor begeleiding bij de inrichting van (integraal) veiligheidsmanagement in projectgebonden activiteiten in bijvoorbeeld de bouw- & infra en installatietechniek sectoren. Ook voor de machinebouw- en foodsector is de kennis aanwezig. In samenwerking met haar partners kan StenVi Advies eventueel de volledige V&G coördinatie voor uw project inrichten, in projecten uw organisatie begeleiden met behulp van het kader Integrale veiligheid van Rijkswaterstaat en hiervoor trainingen aanbieden.
Terug naar Diensten